Ny VD på Smederna

22 juni, 2021

För 30 år sedan i år grundade Kenneth Ahnelöv Smederna Sverige AB och har genom sitt livsverk byggt upp ett företag i framkant inom sin bransch. Runt 300 ton stål passerar varje månad genom dörrarna i Skyttbrink utanför Tumba för att bli broar, trappor, räcken, pelare eller andra typer av stålkonstruktioner i byggnader runt om i landet. Nu har Kenneth beslutat att lämna över stafettpinnen till Pontus Cederberg som blir ny VD.

 

”Resan med Smederna har varit otroligt häftig och jag har inte gjort den ensam. Min största tillfredställelse har varit att se personalens utveckling – många har växt med företaget, och företaget har växt med personalen. Det är det som jag är mest stolt över”, säger Kenneth.

 

Pontus, som för närvarande är Affärsutvecklingschef i bolaget, fortsätter,

”Kenneth har byggt upp Smederna under dessa år till något helt fantastiskt, han har verkligen lagt ner sin själ och hjärta och byggt något stort”.

”För mig att få möjligheten att ta över rodret i företaget är en stor ära och med Storskogen som nya ägare står vi fortsatt starka inför framtiden. Målet är att behålla allt det bra som Kenneth har byggt upp, och att fortsätta utveckla oss själva och företaget”, säger Pontus.

 

Kenneth avslutar,

”Jag kommer såklart att följa Smedernas fortsatta utveckling, men nu på avstånd, vilket såklart känns vemodigt efter så många år, men jag kände på många sätt att tiden var rätt och jag är övertygad om att de kommer klara sig väldigt bra. Framåt har Smederna nu också en stabil ägare i bakgrunden som kommer stötta dem i deras fortsatta resa vilket känns tryggt”.

 

Överlämningen av VD-skapet kommer att ske den 1 juli 2021.